Van, amiben nem a magyar a legjobb…

Mindig törekszem arra, hogy magyar termékeket vásároljak, nagyon fontosnak érzem, hogy a saját gazdaságunkat éltessük és tápláljuk. Ez azért lényeges számomra, mert az én apám is nagy hagyományőrző volt, fontosnak tartotta a nemzeti érékek hangsúlyozását, hiszen mi más lehetne a személyiségünk alapja, mint az, hogy magyarok vagyunk: minden e körött forog. Magyar nyelven beszélünk, tehát magyarul gondolkodunk, magyarul érzünk, a nyelv alapvetően meghatározza a személyiségünket is. Gondoljunk például az érzelmek nyelvére a magyarban, olyan indulatos természetű nemzet vagyunk, s láss csodát, magyarul a szenvedélyek, felindulások sok esetben kémiai folyamattal, reakciókkal fejeztetnek ki.

Magyar földön járunk, a talaj is magyar lelkületű a talpunk alatt, így egyszerűen szükségszerűvé válik, hogy a szívünk is magyarul dobogjon. Külső tényezők is befolyásolják tehát a magyarságunkat. Mindenesetre fontosnak tartom ezt, meg a nemzeti összetartást, viszont nem akarok kirekesztő lenni, igyekszem elengedni a furcsa 18. századi elméleteket a nemzetfogalommal kapcsolatban, mondjuk, hogy csak az magyar, aki társadalmi rangjában előkelő. Az én szüleim kiskereskedők voltak világéletükben, soha nem voltunk sem nemes rendűek, sem gazdagok, szóval ilyen szempontból sosem tudtam volna azonosulni azzal, hogy itt most mi történik, vagy, hogy mit kellene éreznem. Mindenesetre törekszem arra, hogy ezt az érzést, a haza szeretetének érzését örökítsem a gyermekeim számára, hogy ők is úgy éljenek, hogy otthon vannak itthon, és a saját magyarságukban is.

Kényesen ügyeltem arra, hogy tényleg mindig magyar termékeket használjak s vásároljak, viszont egy dologban nem tudtam engedni – a liqui moly olajak németországi városból származnak, mégsem tudom feladni a használatukat. Az olajwebshop.hu oldaláról szoktam rendelni őket, ami egyébként egy remek oldal, tök jól van megcsinálva a felosztása, elrendezése, mindent könnyen meg lehet találni rajta. Én erre elég kényes vagyok, mert szerintem ilyen online shopoknál fontos, hogy a felület felhasználóbarát legyen. Ráadásul nagyon jó az olajwebshop.hu oldalán az is, hogy minden termékhez fűznek némi információt, így például a lányom is tudott gond nélkül rendelni, pedig neki aztán halványlila gőze sincs a motorolajokról. Természetesen a család többi tagja is innen rendel, a liqui moly olajak nagyon jó szolgálatot tesznek, az autó működése egészen megváltozik tőlük. Mióta ezt a terméket használjuk, egészen máshogy jár a motor, sokkal könnyedebb a gyorsulása, egészen máshogy szól. A hideg indítás is sokkal zökkenőktől mentesebb, szóval határozottan elégedett vagyok.

liqui moly olajokEleinte tartottam a liqui moly olajak használatától, pont a származásuk miatt, hiszen nem magyar termék, ki tudja, milyen a minősége, de még apukám, a nagy hungarológus is ezt ajánlotta, majd hozzáfűzte, hogy a német az egy precíz nép, jól jegyezzem ezt meg, tartsam észben, ezt fontos tudni. És valóban, lenyűgöző az eredmény, amelyet az olajwebshop.hu oldalán árult termékekkel elérhet az ember. Én több terméket is használok tőlük, vettem már olyan olajat a liqui moly olajakon kívül, amely revitalizálja a motort, és egy megújult réteget von rá, de nem csak a felszínére, hanem egyenesen bele is épül a már adott, eredeti anyagba. Így nem csupán óvja a kopástól az alkatrészt, hanem az eddigi sérüléseket is meggyógyítja. Ez szinte elképzelhetetlen számomra, hogy valami hogy lehet ennyire multifunkcionális, és ennyire minőségi. Ha egy termékről azt mondják, hogy sok dologra jó, akkor az általában széttöredezik, akkor sok esetben az történik, hogy végül semmit sem lehet kezdeni vele, csak egyes részfunkcióit tudja kitölteni rendesen. Nos, itt nem erről van szó, az olajwebshop.hu termékei, és a liqui moly olajak úgy általában rendkívüli képességgel bírnak, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki őket.

Mielőtt eltelnénk azzal, hogy milyen derék nemzet vagyunk, azért nézzünk szét, vegyük szemügyre a környező népeket, és tanuljunk tőlük, például a németektől, hogy ugyan ilyen remek termékeket tudjunk gyártani mi is!