Az idei busójárásra nem kerülhettünk volna el, a legjobb motorosbolt segítsége nélkül

Minden évben kötelező programnak tekintjük a busójárást, mert ez a kedvenc hagyományőrzésünk barátaimmal. Mindig fergeteges a hangulat és a busók egyszerre hoznak jókedvet és édes félelmet a kultúrára szomjas közönségnek.

Mi azért tartjuk fontosnak a magyar szokásokat, hagyományokat, mert ezek tudják meghatározni egy nép közösségtudatát, ad egy közös értéket és nézetet. Ha az ember vissza gondol barátaira, szerelmére, akkor ugyan úgy az együtt átélt élmények, kialakult szokások ugranak be és ez szerintem ugyanolyan, mint egy népnek a szokásai, hagyományai, ünnepei. Egyszerűen kellenek, hogy tudjuk honnan jöttünk, kik vagyunk, ezért prioritás nálunk, hogy minden évben megnézzük a busójárást.

Az ideiről majdnem lemaradtunk. Azt tudni kell, hogy a baráti körünk alapja, nem csak a magyar hagyományok tisztelete, hanem a közös szenvedély a motorozás iránt. Mondhatjuk, hogy egy kisebb motoros banda vagyunk, akik nem keménykednek, hanem regélnek, ha olyan környezetbe vannak, ahol kíváncsiak az emberek a magyar népszokásokra, mert arról szívesen beszélgetünk.

Már csak egy hét volt a busókig, amikor az egyik cimborám, egy elég furcsa balesetet szenvedet, de szerencsére baja nem esett, egyedül csak a bukósisakja ment szét. Azt tudni kell rólunk, hogy embert nem hagyunk hátra és csak a szabályoknak előírtan ülünk fel a motorra. Mivel nem volt bukósisakja, így nem tudtunk volna a hétvégén elindulni a hagyományőrzésre, ezért muszáj volt szereznünk egyet.

Meg van rá, az online üzletünk ahonnan szívesen rendelünk motoros holmikat, mert kifejezetten kényelmes és egyszerű a webshop böngészése, emellett rengeteg minőségi termék közül tudunk válogatni. Mint minden internetes rendelésnek meg van a maga átfutási ideje, és az most nem biztos, hogy belefért volna, mert nem volt még gond soha a kiszállítással, de most időhöz vagyunk kötve, ezért bármilyen hiba, ha véletlenül közbejön és csúsztatja a kézbesítést, akkor lemaradunk a hétvégi programunkról. Még szerencsére, hogy vannak ”analóg” üzletei és személyesen is el tudunk menni az áruért. Ezt csak azért említem meg, mert elég márkahű társaság vagyunk, és ha egy motorosbolt bevált nem fogunk másikhoz menni!

Ismét nem csalódtunk kedvenc üzletünkben. Cimborám hamar letárgyalta, hogy melyik üzletben tudja átvenni, majd a teljesen új bukósisakját és engem ért az a megtiszteltetés, hogy elmenjek érte. A bolt is hasonlóan elegáns és kulturált volt, mint a honlap, bár számítottam rá, mert egy igényes weboldal már előre jelzi a vállalkozás milyenségét! Átvettem a gyönyörű sisakot, közben kicsit nézelődtem, hogy milyen új túrafelszerelést vehetnék majd idővel, bár úgy is online fogom megrendelni, mert az kényelmesebb és tudom, hogy egy jól működő szolgáltatással lesz dolgom!

Minden sikeres volt, el tudtunk indulni időben a kedvenc hagyományőrzésünkre, és egy varázslatos hétvége kerekedett belőle. Jó, hogy számíthatunk erre a motoros cégre, mert nem biztos, hogy másnál ilyen flottul mennének a dolgok!