Hagyományok és selfie gép az esküvőnkön

Én voltam a világon a legboldogabb ember, amikor a vőlegényem megkérte a kezem. Együtt vagyunk már pár éve, de megmondom őszintén, még egyáltalán nem számítottam rá, valahogy mindig azt gondoltam, hogy ő nem az a megnősülős típus. No, nem azért, mert nem tisztelné a hagyományokat, éppen ellenkezőleg. Mindketten aktívan néptáncolunk, így mindkettőnknek fontosak a hagyományok. Az esküvőnk szervezése során is igyekeztünk szem előtt tartani, hogy a lakodalomban keveredjenek a modern és a hagyományos, népies elemek, mert ezek voltunk igazán mi. Mindig is ambivalens érzéseket keltett bennem a menyasszonyi ruha kérdése éppen emiatt. Szerettem volna a lakóhelyem népviseletében férjhez menni, de nem szerettem volna lemondani a klasszikus fehér ruháról sem. Némi gondolkodás után úgy tűnt, hogy sikerül a kérdésben dűlőre jutni. Az lett a megegyezés, hogy a templomi esküvő lesz az első, és ott népviseletben leszünk mindketten, a vőlegényem is és én is, a polgárira pedig felöltjük a klasszikus esküvői ruhákat. A hajam kérdéses volt még ebben az esetben, hogy hogy lehetne megoldani, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon. Végül egy konty segítségével úgy tűnt, hogy megoldódik a helyzet. Természetesen a népies vonal feltűnt a nap során többször is a hagyományos lakodalmas szokásokban, illetve a díszítésben is. Viszont modern jegyeket is szerettünk volna csempészni a nagy napunkba. Ekkor került szóba a bérelhető selfie gép.

Voltunk már több olyan esküvőn, ahol volt ilyen selfie gép, és a vendégek körében mindig nagy sikert aratott. A lakodalom első részében szép képeket csináltak az emberek, amiket aztán örömmel tudnak nézegetni később, a lakodalom második felében pedig többségbe kerültek a bolondos képek természetesen, párhuzamosan azzal, ahogy egyre több alkohol fogyott. Mivel nem kérdeztem meg senkit, honnan bérelték a gépet, az internethez fordultam segítségért, ahogyan sokan mások tették volna a helyemben. Beírtam a számítógépem keresőjébe, hogy selfie budapest, és kiadta a selfiegep.hu oldalát első találatként. Úgy döntöttem, hogy egy kicsit informálódom az oldalról, mielőtt felvázolom a férjemnek a dolgokat. A selfiegep.hu weboldalán olvastam, hogy ez a készülék például lakodalmak, céges rendezvények, születésnapok színesebbé tételére a legalkalmasabb, hiszen mosolyt csalnak mindenki arcára, és örök élményt okoznak. No, nem csak azért, mert meg fogják jegyezni, hogy a mi esküvőnkön volt egy ilyen gép, hanem mert az elkészült fényképeket haza lehet vinni a vendégeknek. Ugyanis a selfie gépben van egy tükörreflexes fényképezőgép és egy azonnali fotónyomtató is. Ez az oka annak, hogy az elkészült képet már lehet is kivenni a nyomtató részből, és haza is tudja mindenki vinni. Az is a weboldalukon olvasható, hogy nem csak papír alapon lehet a képeket megszerezni, hanem a gép tárolja ezeket digitális formában is, így a rendezvény után a cég el tudja küldeni az esküvő alatt készült képeket, így akár az ifjú pár is tudja később őket nézegetni, hogy felidézzék az emlékeket. De nem csak arról van szó itt, hogy néhány ember beáll egy kamera elé és pózolnak, mert a selfiegep.hu a gép mellé biztosít néhány vicces kiegészítőt és különböző háttereket is.

Ez mind szép és jó, de felmerült bennem, hogy hogy fog a gép a helyszínre kerülni. A weboldalukon olvastam, hogy az egyeztetett időpont előtt már egy órával a helyszínre érkeznek a cég munkatársai, hogy mindent előkészítsenek a rendezvényre, és felállítsák a fotó sarkot. Az a legfontosabb, hogy a gép készen álljon minél hamarabb a fényképezésre, hiszen egyetlen pillanatot sem akarnánk elszalasztani. Ebből láthatjuk, hogy a helyszínre szállítást is megoldja a selfiegep.hu, így nekünk erre nem kell gondunk legyen. Budapesten belül a kiszállítás ingyenes, ám a vidéki ügyfeleknek sem kell aggódniuk, mert a kiszállás kilométerdíja alacsony Budapesten kívüli helyszín esetén is. Itt megnyugodtam, viszont felmerült bennem, hogy hogyan fogom tudni biztosítani a lakodalom alatt, hogy a gépnek semmi baja ne legyen. Hiszen lesz a vendégek között jó néhány kisgyerek is, ők meg azért még nem igazán tudnak vigyázni a dolgokra. Ám a választ gyorsan megkaptam, ugyanis a selfiegep.hu munkatársai közül egy végig a helyszínen marad, és figyelemmel kíséri a zökkenőmentes működést. Így legalább eggyel kevesebb dolog miatt kell majd aggódnunk, egy esküvő során amúgy is van elég sok minden, ami miatt stresszelhet az ember.

Maga a selfie budapesten szolgáltatás is eléggé személyre szabott. Hogy mit értünk ezalatt? Azt, hogy az elkészülő fotók papírjára korábban a dátumot, logót, keretet, illetve általunk választott hátteret is be tudnak állítani. Nekem ez nagyon fontos volt, ugyanis szerettem volna, ha a vőlegényem és az én nevem is szerepelne a képeket, valamint az esküvő dátuma is. Nekem mindig nagyon tetszettek ezek a megoldások, és örültem, hogy van erre lehetőség. A szolgáltatást 4 – 6 – 8 órára lehet igénybe venni, de ha szükség van rá, lehetőség van arra is, hogy ezt meghosszabbítsuk. Ilyenkor csak előre kell jelezni ezt a szándékunkat. Szerintem nagyon nagy előny az is, hogy korlátlan mennyiségű képet lehet készíteni a géppel, nem kell felárat fizetni, így bármennyi emlék készülhet erről a napról. Külön kérésre a fotókat több méretben is ki lehet nyomtatni, illetve több példányban, ha erre van igény.

Eléggé meggyőztek az előbb olvasott információk, de amikor lejjebb görgettem az oldalon, akkor láttam azoknak a cégeknek a neveit, akik már ezt a szolgáltatást igénybe vették. Közöttük volt többek között az Ikea, az OTP Bank, a GLS és a Decathlon is. Ha nekik megfelelt a selfie budapest, akkor nekünk miért is ne felelne meg? Itt olvastam azt is, hogy a selfiegep.hu csapata sok éves tapasztalattal rendelkezik már, és évente több, mint 300 rendezvényen vesznek részt. Így aztán szerintem kevés olyan helyzet van, amivel korábban ne találkoztak volna. Ezt azért elég megnyugtató volt olvasni. Ezek az adatok alatt lehet kérni a cégtől árajánlatot, és a megadott információk alapján tudnak majd nekünk pontos árat mondani. Ennél a pontnál már bevontam a vőlegényem is, hiszen engem meggyőztek, és kettőnk közül mindig én voltam a kritikusabb fajta. Őt sem kellett sokáig győzködni, hiszen vett már részt olyan esküvőn, ahol volt ilyen selfie gép, és neki is nagyon tetszett. Így aztán nem volt más hátra, csak felvenni a kapcsolatot a céggel, hogy legyen nálunk is selfie budapesten. Az esküvőn szerencsére nagyon jól megfért a modern selfie gép és a népi elemek, egyáltalán nem mutatott furán a kettő egymás mellett. Nagyon jól sikerült minden, a vendégek imádták a selfie gépet. Mindenkinek bátran tudom ajánlani őket.