A hagyományőrzés és egy új válltáska megférnek egymás mellett

Számomra mindig is fontos volt a hagyományok őrzése, büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Hiszen csodálatosan gazdag a népi kultúránk, amit meg kell őriznünk az utódaink számára. Én magam aktívan is részt veszek ebben, ugyanis néptáncolok. Szerintem a tánc egy nagyon fontos önkifejezési forma egy nép életében, ami sokat elmond róluk. A párommal is a táncnak köszönhetően ismerkedtem meg jobban, ugyanis az egyik koreográfiában őt osztották be nekem páromként. Így azt hiszem, joggal mondhatom, hogy a tánc az életem minden területére kihatással volt és van is a mai napig. Mivel nagyon önazonosnak tartjuk, a párommal a mai napig igyekszünk a népi hagyományoknak megfelelően hagyományőrző életet élni. Ez azt jeleni, hogy egy parasztházban lakunk, amit gyönyörűen felújítottunk. Természetesen ötvöztük a modern és a népi elemeket, így szerintem egy nagyon szép és ízléses házikó lett a végeredmény. Emellett állataink is vannak, és tartjuk a népszokásokat is az év során. Nekünk ez az élet így nagyon gazdag értékekben, és nem is szeretnénk máshogy élni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne élveznénk ki a modern élet nyújtotta lehetőségeket. Nekem is van ugyanúgy mosogatógépem és szárítógépem, ami nagyban megkönnyíti az életemet. Tehát szó sincs arról, hogy a nagyvilágtól elszigetelten élnénk. Sőt! Én magam nagyon szeretem a csinos ruhákat, kiegészítőket. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor eldöntöttem, hogy nekem egy új válltáska kell. A régi ugyanis már agyon volt használva, nem nyújtott túl szép látványt.

Egy barátnőm javaslatára látogattam el az Anna Táska oldalára, mert elmondása szerint ott fogok találni az ízlésemnek megfelelő válltáskát. Így hát nem is késlekedtem, gyorsan ellátogattam az említett bolt weboldalára. Első ránézésre mondtam is, hogy itt aztán annyi a táska, hogy szinte csodaszámba menne, ha nem találnék semmi jót. Így hát el is kezdtem a böngészést, mert úgy gondoltam, hogy biztos sokáig kell majd keresgélnem, hogy találjak valami jót. Ám ez meglepő módon nem így történt. Már az elsők között megtaláltam azt a darabot, amit végül megvettem, egy Tamaris válltáska volt a tökéletes. Nagyon szép fekete színe volt, ami aztán megy minden ruhához, úgyhogy nem is nagyon vacilláltam tovább. Természetesen megnéztem gyorsan a többit is, hogy azért ne rögtön vegyem meg az elsőt, ami megtetszett, de később sem találtam olyat, ami jobban tetszett volna. Úgyhogy maradtam a fekete Tamaris válltáskánál.

Láttam azt is, hogy a válaszott táskára járt 21% kedvezmény. Ennek nagyon megörültem, mert a táska eredeti ára azért nem volt olyan kevés. De én úgy vagyok vele, hogy inkább egyszer megveszek egy drágábbat, és azt hosszú évekig tudom használni, mert minőségi darab. Inkább, mint hogy évente kelljen újat, de olcsóbbat vennem. Úgy összességében rosszabbul is jönnék ki, mintha egyszer beruháznék egy tényleg időtálló, minőségi darabra. Az Anna Táska oldalán szerencsére úgy tűnt, hogy megtaláltam ezt. Elolvastam a táska adatait, és nagyjából megmértem a táskáim, hogy azért ne legyen sokkal kisebb a többinél, és rendesen elférjek. Szerencsére ezzel nem volt gond, pont jó volt a válltáska mérete. Plusz láttam, hogy szintetikus bőrből van, ez egy nagyon jó pluszpont volt részemről. Mindig is szívügyemnek tekintettem az állatvédelmet, úgyhogy sosem vásárlok igazi bőr termékeket. Nagyon boldog voltam, hogy emiatt nem kell lemondanom a kiválasztott termékről.

Ha lejjebb görgetünk az annataska.hu oldalán, akkor egy szövegdobozban minden hasznos információt megtalálhatunk. Találhatunk ott egy oldaltérképet, általános információkat, valamint minden fontos tudnivalót, ami a vásárlói fiókunkkal kapcsolatos. Egy szóval minden össze van szedve szépen. Én szokatlan módon mindig el szoktam olvasni az általános szerződési feltételeket. Nem tehetek róla, nekem ez szakmai ártalom, hiszen jogi területen dolgozom. Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem szokták megtenni az emberek nagy általánosságban, egyrészt mert nem érdekli őket, másrészt meg a száraz jogi szöveget nem mindenki érti meg. Pedig ezt a lépést senkinek sem kellene kihagynia. Rögtön az általános szerződési feltételek mellett ott van az adatkezelési tájékoztató, a biztonság kedvéért azt is átfutottam, de szerencsére nem találtam benne semmi kivetnivalót.

Továbbá ezek mellett fontosnak tartottam, hogy megtudjak mindent a kiszállításról és a fizetésről is. Előbbiről azt tudtam meg, hogy a kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi, akik az egyik legnagyobb futárszolgálat az európai piacon. Itt olvashattam is, hogy a kiszállítási díj házhoz szállítás esetében 1 000 Ft 15 000 Ft – ig történő vásárlás esetén, ez az érték fölött pedig ingyenes. Szerintem ez az 1 000 Ft egyáltalán nem sok, megér ennyit, hogy az ember kényelmesen vásárolhasson, és elkerülje a tömeget például a boltokban. Valamint online szerintem sokkal nagyobb a választék, hiszen, ha ott éppen nincs is készleten az adott táska, a raktárból mégis meg tudják rendelni. A másik szállítási lehetőség a Pick Pack Pontra való kiszállítás. Szerintem ez azoknak lehet jó, akik mondjuk dolgoznak nap közben kötött munkarendben, és nem tudnak otthon lenni akkor, amikor a futár szokott jönni. Személy szerint én is legtöbbször ezt a kiszállítási módot szoktam választani, így nem kell aggódnom, hogy mikor érkezik a csomagom, és otthon vagyok – e. Hiszen miután a Pick Pack Pontra megérkezik a rendelés, van néhány napunk, hogy átvegyük a csomagot. Ez utóbbi szállítási mód esetében is a kiszállítás költsége 1 000 Ft, így látható, hogy árban a kettő között nincs igazán különbség. Itt csak azt kell átgondolni, hogy nekünk személy szerint melyik változat a kényelmesebb.

Fizetni lehet utánvéttel, bankkártyával és előre utalással. Én jó ideig szinte csak bankkártyával fizettem, ám az megváltozott, amikor egyszer rossz terméket csomagoltak nekem be. Mivel kifizettem, még nehezebb volt felkutatnom, hogy hol is lehet a csomagom, ráadásul pont egy nagyobb összegű rendelésről volt szó. Ez így szokott lenni. Szóval ez a múltbéli rossz élmény után igyekszem inkább utánvéttel fizetni, hiszen akkor már a kezemben van a csomag, és nagy baj nem lehet. Illetve utánvét esetén is van lehetőség, hogy a futárnál bankkártyával fizessünk. Én ezt az alternatívát nagyon üdvözlöm, mert így össze tudom kötni a kellemest a hasznossal. Nem kell aggódnom a csomagom miatt, hogy ideér – e vagy sem a kifizetett pénzem ellenére, de amiatt sem kell fájjon a fejem, hogy a csomag megérkezése előtt elmenjek az automatához pénzt felvenni. Ugyanis ritkán szoktam otthon tartani készpénzt. Látható, hogy igen részletes információkat olvashatunk az annataska.hu oldalán mindennel kapcsolatban. Legalább is nekem nem igazán maradt a fejemben kérdőjel, miután mindezeket végigolvastam. A válltáska szuper lett, biztos vagyok benne, hogy fogok még rendelni az Anna Táskától.