Olyan jövőt építsünk, ami a sajátunk!

Én még hiszek abban, hogy egy ekkora társasdalom, mint a miénk, itt a tízmilliós Magyarországon képes lesz egyszer, több mindenben megtalálni a maga útjait, és nem a globálisan elterjedt módszerekre és technológiákra hagyatkozni. Annyi mindent képesek lennénk magunk is előállítani a hétköznapokban, és nem kéne az ipari mennyiségben előállított, ipari minőségre hagyatkoznunk. Nem arról beszélek persze, hogy mindenki mindent, vagy a legtöbb dolgot magának állítsa elő, de olyan sokakat ismerek, aki tényleg értenek valamihez, és amit csinálnak, jól csinálják. Asztalosmunkák – teszem azt. Nagyon szeretem az egyediséget (a magam részéről a népi motívumokat is, de ez már ízlés kérdése), de ahelyett, hogy munkát adnánk az ügyesebbeknek közülünk, nagy, globális brandek termékeit vesszük, mondjuk bútorokból a nagy, népszerű bútoráruházakban. Persze, ehhez nem csak vevőoldalról kéne elszánás, meg kéne teremtődjön a kínálat is. Többek vághatnának itthon vállalkozás, vagy cégek megalapításába!

Manapság ez már olyan könnyű ugyanis, itt van indulásnak rögtön: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. A topcegalapitas.eu oldalon olvashattok alaposan utána, hogy ez micsoda. Egy olyan cégről van szó esetükben, akik 11 éve foglalkoznak azzal, hogy segítsenek ebben, és nagyjából 15.000 elégedett ügyféllel büszkélkedhetnek. És nem félreértés, náluk tényleg ingyenes a cégalapítás, ha tőlük igénylünk székhelyszolgáltatást. De, ahogy a fenti hirdetési szövegben is olvasható, ha van székhelyünk, akkor is csak 16.900 Ft + áfa a cégalapítási folyamat lebonyolítása és az ügyvédi munka. A székhelyszolgáltatás keretein belül egy összegért nem csak fél évre kapunk bejegyzési címet, hanem most egy hónapot megkapunk utána bónuszként. Ha vonzónak találjuk a dolgot, egy könyvelőt kell csak keresnünk ezen kívül és eldönteni milyen cégformával indulnánk neki a dolognak. Lehetőség van Bt-t, vagy Kft-t is alapítani.

Most azoknak próbálnám hát, a legszájbarágósabb módon elmagyarázni, mi szükséges ehhez, akik tényleg sötétben tapogatóznak. Mert rájuk is kell gondolni. Többek között rájuk gondoltak a topcegalapitas.eu oldalon is, mert az tényleg nem jó, ha üzleti cápák vághatnának bele mindig csak, valami saját ötlet megvalósításába.

Először is tisztázzuk a fogalmakat: a “BT” betéti társaságot jelent, a “KFT” pedig korlátolt felelősségű társaságot. A topcegalapitas.eu oldal felvilágosít minket arról, hogy előbbi alapításához minimum két személy szükséges (beltag és kültag), míg kft-ből létezik egyszemélyes is. Kft-t egyébként minimum 3 millió forint tőkével lehet alapítani. Székhelyre mindenképpen szükség van. Ha nincs, ők segítenek. De persze, az én leírásomnál messze részletesebben felsorolnak mindent, kattintsatok hát a fenti linkre ehhez. Náluk szinte minden megy online, de azért néha személyes kontaktus is szükséges, ritkán, és az alapításkor igazolnunk kell a személyazonosságunkat. Olyan dolgokra is figyeljünk (ha ez nem lenne evidencia), hogy az alapítók egyike sem legyen közügyek gyakorlásától eltiltva, illetve “ne legyen adóregisztrációban akadályozva”.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN - ha székhelyet kér.

Ne felejtsük tehát, a dolog egyszerű: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Ez egy vissza nem térő, kiváló lehetőség és bőven itt van már az ideje, hogy magunk vágjunk a saját bizniszünkbe. Ha más nem, a vissza-visszatérő világválságok ráébreszthetnek, hogy élnünk kell a lehetőségeinkkel itthon, és hinnünk benne: ha valamire képesek vagyunk, akkor élni kell a lehetőséggel, hogy kamatoztassuk, amihez értünk!