Család és hagyomány mindig tovább él

Az elmúlt hétvége nagyon jelentős volt számomra, mivel nem csak a családommal tölthettem a hétvégét, de eljuthattam ismét arra a helyre, ahol utoljára gyerekoromban voltam. Akkor is nagyon élénk és éles emlékekkel búcsúztam attól a helytől, mely Magyarország tájainak igen változatos kultúráját, ételeit és hagyományait gyűjti össze. Maga a házak elhelyezése is úgy lett kialakítva, hogy az ország térképéhez és a tájegységek elhelyezkedése valós képet mutasson. Itt minden megtalálható egy – egy tájegységre jellemző házon belül, akár legyen szó a tiszta szobáról, vagy egy finoman, és különlegesen elrakott lekvárról, befőttről. Nem lehet kihagyni azt sem, hogy ahol jellemző volt, ott házi áldás is megtalálható a szobákban. Ez a csoda hely minden jelentősebb ünnepünkre készül valamilyen módon, legyen szó népszokások felelevenítéséről. Mi húsvétkor jártunk ott a családdal, és fantasztikus volt látni, hogy Magyarországon belül milyen sokféle módon ünneplik, a tojásfestési módok tárházát is megismerhettük, a gyerekek nagyon élvezték, hogy az egyik helyen hagyományos hagymahéjjal való festést tanulhattak, a másik helyen pedig karcoltak, a harmadikon kis patkókkal látták el a tojásokat. Amíg a gyerekek egyik vagy másik házban gyártották a tojásokat a felnőttek vagy segítségükre voltak, vagy a nagyobbakat hagyták egyedül érvényesülni. Így történt, hogy egy nagyon kedves házaspárral tudtunk a férjemmel együtt beszélgetni, míg a gyerekek kiélték minden kreativitásukat.

Mi szülők pedig egy nagyon érdekes témáról beszélgettünk, a másik pár nemrégiben adta el az egyik lakásukat. Még teljesen az eladás lázában voltak, így nagyon friss élményként tudták megosztani velük a tapasztalataikat. Melyre a közeljövőben nekünk is szükségünk lesz, ezért is volt jó, hogy rájuk akadtunk, és a bennünk felmerülő kérdéseinket fel tudtuk tenni és ők meg tudták válaszolni. Ami a legfontosabb első körben a lakás eladásnál, hogy találták egy remek vevőt. Úgyhogy a legnagyobb feladatot teljesítették is, ám a következő az volt, hogy egy olyan céget találjanak, ahol az ingatlan eladásához mindenképpen elengedhetetlen dokumentumot beszerezzenek, ami nem más mint, egy tanúsítvány. Ezt törtvényileg írják elő, hogy az eladás egyik feltétele ez. Ez a tanúsítvány, mint azt a pártól megtudtuk nagyon könnyen beszerezhető, hogy ha megtalálja az ember, azt a remek céget, aki egy nap alatt elkészíti azt.

Ők az interneten kezdtek kutatni, pár nem megfelelő oldal meglátogatása után, ahol valami mindig hiányzott a cégből, hol a gyorsaság, hol pedig a tanúsítvány elkészítésének határideje nem volt megfelelő. A házaspárnak viszonylag sürgetőbb volt eme tanúsítvány megszerzése, de mindig új céget kezdtek keresni, míg végül megtalálták a megfelelőt.
Csodás oldalra bukkantak, amit nagyon könnyen használhatónak ítéltek, még egy olyan szemmel is, aki kicsit idősebb, vagy kevésbé jártas az internetes világban. Nagyon egyszerű, lényegre törő volt a honlaptérképük, könnyedén megtalálták azt is, ahol a cég részletesen kifejti, hogy miért nagyon fontos az energetikai tanúsítvány készítése, és készíttettetése.

Egyfelől nagyon tájékoztató módon kifejti a törvényi hátterét az egésznek, másfelől leírja ezt egy nagyon érthető módon, hogy az eladó érdeke, hogy biztosítsa a vevőjét, hogy az ingatlan, amit vásárolni kíván, kiváló állapotban van. Atekintetben is, hogy milyen az energia felhasználása. Nem érje meglepetésként a vásárlót a közüzemi számla, ahol a gatyája is rámehet, hogy ha nem megfelelő ingatlant vásárolt.

Ez a remek cég vállalja energetikai tanúsítvány készítését, és ami még meggyőzte a beszélgető társainkat az nem más volt, minthogy a cég rendkívüli gyorsasággal vállalja a tanúsítvány kiállítását, ez a mai világban nagyon fontos, hogy remek munkát végezzenek és mindezen remek munkát gyorsan és ár – érték arányosan biztosítsák a megrendelőik számára. Ahogy a beszélgető partnereink tovább mesélték, ennél a remek cégnél olyan minden feltétel együttállás volt, hogy nem is gondolkodtak sokat, hogy velük fogják elkészíttetni a tanúsítványt. Annak fényében, hogy megtalálták azt a nagyon imponáló információt, hogy a cég az energetikai tanúsítvány elkészítését 12-14 órával a megrendelést követően vállalják, és még a futárral történő házhoz szállítás is megoldott.

A férjemmel csodálkoztunk, hogy ennyire megrendelőbarát cég hogyan létezhet, akik minden esetben az ügyfelüket tartják szem előtt, és mindenkor hozzájuk alkalmazkodnak. Férjemmel vártuk a történet folytatását, amibe a másik házaspár bele is kezdett. Miután felkeresték a céget, már akkor látszódott, hogy tényleg tudják a honlapjukon feltüntetett időt tartani, nem más miatt, minthogy, azt a telefon túlvégén lévő cég munkatársa is kifejtette, mivel az ingatlanhoz legközelebb tartózkodó mérnök munkatársat fogja küldeni. A pár a mérnök munkatárssal pontos időpontot egyeztetett, aki nagyon rugalmas volt minden tekintetben. Amikor pedig elérkezett a felmérés napja, akkor pedig pontosan a megbeszéltekhez tartva magát megérkezett az ingatlanhoz. A mérések nagyon rutinosan zajlottak, látszott a mérnök kollégán, hogy nem az első lakás amiben megfordul. Amikor pedig végzett, még ott a helyszínen elküldte a központba a mért adatokat, ezzel is gyorsítva az energetikai tanúsítvány kiállításának menetét. A központ rögvest elkezdte kiértékelni a lakásban mért adatokat, nem kellett azt megvárni, hogy a kolléga visszaérjen oda, ezzel időt nyervén. Az adatok kiértékelése hamar megtörtént. A házaspár részére nagyon fontos volt, hogy másnapra már ott legyen a kiállított tanúsítvány, mert aznapra volt időpontjuk az ügyvédhez, ahol az adás – vételi szerződés megkötésre kerülni, és enélkül a dokumentum nélkül az ügylet nem jöhet létre.

Egy picit izgultak, hogy sikerül -e időben a tanúsítvány kiállítása, de nem csalódtak a cégben. Amit a honlapjukon feltüntettek, hogy 12-14 órán belül a kedves megrendelő megkapja a lakása energetikai tanúsítványát, ezt tartani is tudták. A felmérést követő nap másnapján, mivel futárral történő házhoz szállítását kérte a pár az energetikai tanúsítványnak, a futár délelőtt csöngetett is, és nála volt az elkészített, hitelesített tanúsítvány. A pár megnyugodhatott, ennek a remek cégnek és az általa nyújtott szuper szolgáltatásnak köszönhetően a szerződés aláírásra kerülhetett még azon a napon.

A cég nem csak gyors, de nagyon profi módon kezeli az ügyfeleket és az általuk kiállított tanúsítvány még évek múltán is hitelesnek mondható. Jelen esetben 10 évig vállal a cég az általuk elkészített energetikai tanúsítványra garanciát, amit természetesen már nem az a házaspár őrzi meg, akikkel beszélgetünk, hanem a lakásuk új tulajdonosa. Nem is hittem volna, hogy létezik még ennyire szolgálatkész, profi cég, akik még több év múlva is vállalják az általuk kiadott dokumentumok érvényességét. Annyira szimpatikusnak találtuk férjemmel a céget, akik energetikai tanúsítvány készítésével foglalkoznak, hogy elkértük az elérhetőségüket, a jövőben náluk is jó szolgálatot fog tenni, egy profi, elkötelezett, minden tekintetben elfogulatlan és gyors szolgáltatást nyújtó cég.