Fiam első diákmunkája, egy lovasbemutató után

Nagyon szeretek a családommal mindenféle vidéki eseményre ellátogatni. Természetesen a leggyakrabban a falunapok azok, amiket meglátogatunk. Ezeket jobb úgy, hogy vannak az adott faluban rokonaink, hívatlanul nem illik megjelenni amúgy sem. Ugyanakkor vannak vegyes programok a vidéki Magyarországon bőven. A hagyományőrzés sok helyen fontos és nagy hangsúlyt kap az adott térség költségvetéséből, így kiemelkedő számban és minőségben képesek programokat nyújtani a kiváncsiskodók számára. A legjobban a lovas bemutatókat és az ősmagyarsággal kapcsolatos hagyományőrzéseket szoktuk kedvelni. Nemrég pedig egy ilyen bemutató alkalmával beszélgetésbe kezdtünk egy fiatallal, aki egy ilyen programon segédkezett. Kiderült, hogy diákmunkás és nagyon is megbecsült, hasznos tagja a helyi közösségnek, amikor a szervezésre kerül sor.

Mivel fiamat is érdekelte valami munkalehetőség, ezért amint hazaértünk elkezdtük a keresgélést az interneten. Így jutottunk el a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalára, ami pozitív benyomást keltett bennünk. A munka jellege kiemelt fontossággal rendelkezett a fiam szempontjából, így a megfelelő weboldal megtalálására nagy igényünk volt. Erre volt tökéletes a TopiWork Iskolaszövetkezet oldala, ahol a keresés és a munkaajánlatok elképesztő széles választékként jelennek meg a látogatók szeme előtt. Több fontos kritériumot is meg lehet adni a keresés során, nekünk megfelelően tudtunk itt szűrni. Természetesen, ha valakinek nincsenek komolyabb elképzelései az oldalon tett látogatás során, egyszerűen tud keresgélni az aktuális kiemelt ajánlatok között. Ha viszont akár egy kevés ötlete is van a diáknak, akkor már megéri használni a keresőt, ahol több szempontot is meg lehet adni, fiam esetében a munkakört kellett mindenképpen meghatározni. Szerettünk volna hosszú távra tervezni, hosszú távon pedig a karrier építését céloztuk meg. Ehhez nagyon fontos a megfelelő munkakör megtalálása, erre pedig hasznos dolog az a szűrő, amit a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán találunk.

Szintén nagy jelentőséggel bírt a megfelelő infók beszerzése. Ezeket úgy lehet a legjobban elsajátítani, ha a sok állásajánlat között meg tudjuk határozni a legfontosabb pontokat. Ezen az oldalon erre az ajánlatok saját oldalán van is lehetőség. Természetesen sok egyéb fontos és részletes leírás is megtalálható ezeken az oldalakon. Kategóriákba rendezve meg lehet ismerni a cég igényeit, amiket a munkáltató irányába támaszt, fontos egyéb képességeket, amikkel célszerűbb rendelkezni a sikeres pályázathoz és persze a munkaköri leírást is. A legfontosabb részlet maga a kompenzáció, a fizetés, azonban a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán lévő cégek sok esetben ezt rendesen meg is toldják egyéb adalékokkal, ezek közül számunkra a legfontosabb a karrierépítési lehetőség volt. Mindezeket az infókat meg lehet szerezni az oldalakon lévő összesítő kártyán. Gyors és egyszerű informálódást tesz lehetővé és a lehetőségek összehasonlítását is megkönnyíti. A jelentkezési folyamattal is meg voltunk elégedve. A jelentkezést minden állásajánlat oldalán egy gombbal egyszerűen le lehet tudni, nem is kell hozzá sok adatot megadni. Ugyanezen a helyen van lehetőség az önéletrajz megadására, amivel aztán a pályázás kiegészíthető. A további adminisztrációs folyamatokat teljes nyugalommal rá lehet bízni a TopiWork Iskolaszövetkezet munkatársaira, pillanatok alatt el is intézik. Ugyanakkor remek közvetítőként is tevékenykednek, amikor kérdésünk adódott a munkával vagy a munkáltatóval kapcsolatban, gyors és korrekt válaszokat kaptunk.

Nem sokkal ezek után az események után meg is lett a fiam első diákmunka szerződése, és meg is kezdhette a munkát, miközben élvezte a támogatásunkat és persze bátran támaszkodott az iskolaszövetkezetének segítőkész munkatársaira.