Távozz tőlem betegség!

lázcsillapításMindig is jobban kedveltem a természetes, hagyományos gyógymódokat a gyógyszertárban kapható tablettáknál. Félre értés ne essék, nem vagyok teljesen ellenük, én is szoktam bevenni tablettákat, például fájdalomcsillapítót, de amit lehet, azt próbálom más kezelési módokkal megoldani. Erre tanított engem is az anyukám és erre próbálom én is tanítani a kislányom.

Próbálom tovább vinni a népi hagyományokat, szokásokat, jól bevált trükköket, gyógymódokat. Például gyakran, amikor úgy érzem, hogy kerülget a megfázás, akkor gyorsan lemegyek az üzletbe és beteszem a kosaramba a vörös- és fokhagymát. Általában helyre is szokott hozni egy ilyen hagyma kúra.

A hétvégén azonban nem jártam sikerrel. Nagyon megfáztam és belázasodtam. Próbáltam a vizes borogatás megoldást, de nem használt. A láztól rémálmaim voltak, például azt álmodtam, hogy egy medve üldöz és meg akar enni. Pedig még sohasem találkoztam medvével, kivéve az állatkertben, de az nem ugyan az a helyzet. Szóval a sok forgolódás és szenvedés után, reggel bekapcsoltam a laptopomat és szétnéztem, hogy mit is tehetnék az ügy érdekében. Nem is sejtettem, hogy ilyen sok lázcsillapító létezik. Az Adviltól megkezdve a Wick-ig gyártanak lázcsillapító tablettákat. Én a Coldrex termék mellett maradtam, de biztosan a többi is hatásos. Szerencsére ez egyből csillapítani kezdte lázamat és hamarosan teljesen el is mulasztotta.

Minden esetre szörnyű érzés lázasnak lenni. Egyik pillanatban még ráz a hideg, a másikban már csorog rólam a víz, olyan melegem van. Nem beszélve az ember közérzetéről. Mintha hírtelen minden ellened esküdött volna. Nem vagy képes főzni, pihenni, kommunikálni. Szerencsére ritkán vagyok beteg, de ha mégis az eléggé megvisel.

Most is ebben a beteg állapotomban, remény vesztve bámultam ki a fejemből és úgy éreztem, hogy semmi sem tud felvidítani. Felőlem süthetett kint a nap, szólhatott a rádióban a kedvenc dalom, semmi sem tudott feldobni. Azonban miután megittam bevettem a lázcsillapító tablettát minden megváltozott. Bár még szipogtam, és a papír zsebkendő kötelezően a közelemben kellett legyen a közérzetem teljesen megváltozott. Sőt egyből az étvágyam is megjött, illetve a kedvem ahhoz, hogy főzzek valami finomat. Hihetetlen, hogy mennyire tudja befolyásolni az ember életét egy betegség, még akkor is, ha azt hisszük, hogy csak egy átlagos megfázásról van szó.

Így kigyógyulva szörnyű állapotomból vidáman írok most ide. Ma már szívesen és szó szerint fellélegezve mentem be dolgozni. Bármennyire is sokra tarom a természetes gyógymódokat, azért meg van az előnye a gyógyszeres kezelésnek is. Előbb utóbb biztosan én is meggyógyultam volna, de az ember miért kínozza magát, amikor a megoldás sok esetben egyszerű. Sőt az online rendeléseknek köszönhetően sokszor ki sem kell mozdulni otthonról és már úton is van a segítség. Én erre csak utólag jöttem rá, egy kicsit azért még mindig régimódi vagyok, de azért igyekszem lépést tartani a világgal.

Arra jöttem rá, hogy mindegy ki miben hisz, az első az egészség. Hiszen nem más múlik ezen, mint az egész életünk és jólétünk.

Vigyázzunk magunkra!