Egy hagyomány, ami nem túl jó, de talán lehet rajta javítani

Sok szép hagyományunk és szokásunk van, de talán nem mindegyiket kéne átadni az utókornak. Az egyik ilyen például az, hogy nem mindenből a megfelelőt választjuk, és ez a későbbiekben sok bosszúságot okozhat számunkra. Sok bosszúságot és sok időpocsékolást.

Biztos jó lesz így ez a szemüveg? Nem ferde? Nem. Jaj, de, mégis, de csak egy hét múlva érek rá újra beállítani. Mégsem ezt a cipőt akartam, ráadásul még nyom is. Szóval mind ismerünk és tudunk mondani példákat.

Azonban amíg mondjuk egy cipő körüli hercehurca csak kisebb gondokkal járhat, vannak olyan választások, amelyek akár életünkbe is kerülhetnek. Itt van például a megfelelő gumiabroncs kiválasztása.

További szép bevett magyar szokás, hogy szeretjük halogatni, vagy elsunnyogni a dolgokat, a gumiabroncshoz pedig az egyik legújabb szokásunk kapcsolódik: a nyári guminkat nem cseréljük le télire, mert hát minek az, úgy is jön a globális felmelegedés, nem lesznek már akkora telek mint régen, amikor fél méteres volt a hó (bár akkor egyetlen egy abronccsal sem tudnánk közlekedni, de kérlek, ne rontsd el a gondolatmenetemet).

Ritkább, de létezik olyan is, hogy a téli guminkat hagyjuk fent nyáron. Ez sem túl egészséges. Megfelelő évszakra a megfelelő abroncsot válasszuk! A nyári gumik kiválasztásában is segítségünkre lehet a Gumidiszkont csapata, akik széleskörű szolgáltatásokat kínálnak.

Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy felmegyünk a weboldalukra, bepötyögjük a gépjárművünk adatait, és már rendelhetünk is. Persze egy csomó adatról van szó, amelyekről nem biztos, hogy tudjuk, mit jelentenek, de a honlap részletes leírásai segítésünkre vannak. És még ki is szállítják nekünk, amit szeretnénk, a folyamatos akciókat pedig még nem is említettem.

Így hát csak egy kis elhatározás kell, hogy ne mismásoljuk el a gumicserét, a többivel már nem igazán kell foglalkoznunk, ugyanis a Gumidiszkont mindenben a segítségünkre van.

nyári gumi
nyári gumi