Kilépni a hagyományokból nem mindig ördögtől való

A szomszédban élő család elég hagyományörző. Gyakran népviseletben járnak, régimódi receptek szerint főznek. Ezt abszolút pozitív hangvétellel mondom, főleg az utóbbit, mert Marcsi isteni menüket szokott készíteni. Az életmódjuk tényleg nagyon hagyományos volt, autójuk sem volt, és leginkább gyalog, esetlegesen nagyobb távokra biciklivel jártak. Én őszintén mindig irigykedve lestem az életüket, mert annyira nyugodtan éltek, sosem rohantak, és a legtöbb esetben vidámak voltak. Emellett mégis ők voltak a legrealistább pár, akiket valaha ismertem.

Sokat jártunk össze velük, az ott töltött idő mindig visszacsöpentett kicsit a múltba, és erősítette bennem a hagyományok szeretetét. Népdalokat énekeltünk, játszottak nekünk a népi hangszereiken, így mindig szuper hangulatban teltek ezek az esték. Akkor fordult meg a kocka, mikor megszületett az első gyermekük. Mintha kicserélték volna őket, még egy autót is vettek. Persze nem mindenből adtak le, de egyszer egy meghökkentő kérdéssel fordultak felénk.

Szerettek volna autós kerékpártartó felszerelést szerezni az autójukra, azzal az indokkal, hogy ideje felfedezniük a világot. Mi nagyon szívesen segítettünk nekik ebben a kérdésben, hiszen mi egyébként is nagy utazók vagyunk. Az autofelszerelesek.hu oldalát ajánlottuk, ahonnan gyorsan és egyszerűen ki tudják választani a számukra megfelelő autós kerékpártartót. Még az olyan családok is, akik bizonyosan nem értenek az efféle dolgokhoz, még ők is könnyen választanak, hiszen az oldalon részletes tájékoztatók tudnak olvasni a legfontosabb szempontokról.

Az autofelszerelesek.hu oldalán másrészt az összes fajta kerékpártartó típust be lehet szerezni, így nem kell többféle helyet felkeresniük az ideális darab érdekében. Itt egyaránt fellelhető tető-, hátsó ajtós- és vonóhorgos tartó is, de megjegyzésképpen lakóautókra és pótkerékre szerelhető változatokat is árusítanak.

Ha vonóhoroggal rendelkező kocsiról van szó, és más célra nincs használva, akkor ez a legideálisabb megoldás az autós kerékpártartó felszerelésére. Ebben az esetben a tartó rendkívül egyszerűen felszerelhető és légellenállás szempontjából a legkisebb hatást gyakorolja. A szomszédjainknál azonban azt hiszem, ez nem jöhetett szóba, így a hátsó ajtós és a tetőre szerelhető változatok között vacilláltak.

A webshop szépen felsorolja az egyes előnyöket, esetleges hátrányokat. A tetőre szerelhető változat azért lehet egy jobb befektetés, mert nem autóspecifikus, így egy esedékes autócserénél nem kell a biciklitartót is lecserélni. Többek között ez is a legolcsóbb verziója a terméktípusoknak, közben meg maximálisan 5 kerékpár is elszállítható vele, külön-külön lezárva. Általánosan igaz az összes ilyen felszerelésre, így erre is, hogy könnyen felszerelhető és egyszerűen is eltávolítható az autóról. Az egyik hátránya nyilvánvaló, még pedig az, hogy a rögzítés során a súlyokat magasra, a fej fölé kell emelni, ami nem mindenki számára könnyen kivitelezhető, de ezt egyéni szinten egyértelműen el lehet dönteni. A biztonság és a stabilitás miatt nem kell aggódni, hiszen az áruház kizárólag minőségi darabokat kínál.

A hátsó ajtóra szerelhető típus egyetlen hátránya tulajdonképpen az, hogy autóspecifikus. Az oldalon is, ki kell választanunk az autónk márkáját és típusát, hogy eljussunk a megfelelő termékekig. Valamennyivel kényelmesebb módja a kerékpárok szállításának, hiszen sosem kell lehajolni azért, hogy rakodjuk a járműveket. Nyilván a felszerelés helyének köszönhetően az autó teteje szabad marad, így a légellenállás is csökken a tetőre szerelhető verzióhoz képest. A tető szabaddá tétele pedig lehetőséget ad egyéb tetőcsomagtartók felszerelésére, ha egyszer bővülne a család.

Na de, mi alapján érdemes még választani? Fontolóra érdemes venni azt, hogy pontosan hány kerékpárt szeretnénk tudni elszállítani. Ha ez megvan, a szűrők segítségével máris könnyebben tudunk autós kerékpártartó után keresni. Azzal szerencsére nem kell törődni, hogy vajon melyik termék kompatibilis a biciklijeinkkel, hiszen az összes áru bármely féle bicikli szállítására képes. Arra is kell gondolni, hogy milyen gyakran és milyen hosszú utakra szeretnénk magunkkal vinni a kerékpárokat, mert a gyakori használat esetében ajánlott olyan tartót választani, ami a kerékpárokat a vázuknál fogva tartja. A hátsó ajtóra szerelhető verziónál elengedhetetlen szemügyre venni a láthatóságot (rendszámtábla, fények).

Továbbá megkönnyíti a vásárlást a különböző szűrők használata ár, anyag, rögzíthetőség szerint. Ezeket mind megbeszéltük a szomszédjainkkal az autofelszerelesek.hu alapján, és sikerült is kiválasztani egy optimálisnak tűnő darabot. A végeredmény kiváló volt, és még felszerelni sem kellett segíteni, hiszen az oldalon találtak hozzá egy útmutató videót. Jó utat, kedves szomszédok!